25 Ocak 2011 Salı

FOURSQURE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


Foursquare 2010′da Çığ Gibi Büyüdü [İnfografik]

FoursquareAvrupa ve ABD için 2010′un en önemli girişimlerinden biri şüphesiz Foursquare oldu. İlk olarak 2009′da adını andığımızkonum tabanlı servis, bugünlerde 6 milyonuncu üyesine kavuşmanın ve bir yılda % 3400 büyümenin keyfini yaşıyor.
Blogunda paylaştığı bir infografikle geçtiğimiz yılı değerlendiren Foursquare’in, inanılmaz bir büyüme yakaladığı açıkça görülüyor. Foursquare girişlerine göre aydınlatılan haritaya baktığımızda; Foursquare’ın Kuzey Amerika’da, İngiltere başta olmak üzere Avrupa’da, Pasifik Okyanusu kıyısında Japonya, Endonezya ve Çin’de, Ortadoğu’da ise İsrail’de popüler olduğunu görebiliyoruz. Avusturalya’nın güneyi, Brezilya, Güney Afrika ve Türkiye’de ise Foursquare yavaş yavaş yayılmaya başlıyor.
2010 yılında 381,576,305 check’in(giriş) yapılan servisin en popüler etkinliği 30 bini aşkın kişinin katıldığı Rally to Restore etkinliği olmuş. Webrazzi Summit’e katılan 750 civarı katılımcı arasıdaki 159 kişiden 200′e yakın giriş gelmişti ama bu yıl daha büyük bir katılım olacağına şüphe duymuyoruz. :)
Mike Massimo’nun uluslarası uzay üssünde yaptığı chek’in’i de hatırlatan Foursquare, gün içinde hangi mekanlara daha çok ilgi gösterildiğini de paylaşmış. Foursquare girişlerine göre en popüler mekanlar yemek yerleri, iş yerleri ve mağazalar; en az giriş yapılan yerler ise eğitimle ilgili mekanlar.
Popüler mekanlara yer verilen infografikte, Japonya tren istasyonları listede dikkat çekiyor. En çok takipçisi olan Foursquare sayfaları MTV(118,000+), Bravo, History Channel, Zagat ve VH1(76,000+) olarak sıralanırken, Foursquare girişlerine göre en çok ilgi çeken filmlerde Iron Man ilk sırayı alıyor. Bu da sinema sektörünün sosyal medyayı önemseyebileceğini açıkça gösteriyor.
Fotoğraf gönderme ve yorum ekleme özellikleri devreye aldıktan 3 hafta sonra 1 milyoncu fotoğrafı gören servis, bakalım bu yıl gelirlerini 3 katına çıkarması beklenen Twitter’ın konum tabanlı planları ve Facebook Places karşısında neler yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME