2 Eylül 2011 Cuma

GOOGLE PLUS HAKKINDA


2011 yılını ele alırsak şansın Google’ dan yana olduğunu söyleyebiliriz.  Çok geçmeden Google+, Google +1 ve gelişmelerini hızlıca gözden geçirelim istedim.

  İlk olarak Google Plus’ u ele alalım. Facebook gibi sosyal ağ devinin karşısına ilk önce Wave ile çıkmayı denedi olmadı. Sonra Buzz diyerek karşısına dikildi yine olmadı. En sonunda Plus servisini hizmete sokarak bu kez iddalı olduğunu gösterdi. Servisin içine Buzz’ u dahil etmeyi unutmadı. Bu da vazgeçmediği anlamına geliyor.  Basitçe Plus’ u anlatacak olursak Plus, Google‘ın sunduğu tüm hizmetlerin tek bir platformda yer almasıyla oluşan bir sosyal ağ. Elektronik postalarınıza bakıp, Gtalk’tan konuşup, Maps ile yerinizi bildirdiğiniz, Buzz ile şakıdığınız, +1 ile tavsiyeleriniz ve en önemlisi çoklu sohbet etme imkanını elinizde tutmuş oluyorsunuz.
Facebook ve Twitter’ da olduğu gibi Google+ profilinizde kişileri engellemek mümkün. İlgili kişinin profiline girip “block” dediğiniz anda o kullanıcı çevrenizden çıkartılıyor. Haber akışında kişinin gönderilerini göremiyorsunuz. Çevrenizdeki kişilerle olan paylaşımınızı göremiyor ve herhangi bir paylaşımınıza yorum yapamıyor.  Ayrıca Facebook’ taki gibi gizleme seçeneğinden faydalanabiliyorsunuz. Gizleme seçeneği önümüzdeki günlerde aktif olacak.
Kişiler burada çevre olarak nitelendiriliyor. Arkadaşlarınız, İzledikleriniz, Aileniz vs  çember oluşturup çevrenizi gruplayabiliyorsunuz. Genel olarak çevrenizde olanlar ve çevresine ekleyenler olarak ikiye ayırabiliriz.
  +1 neyin nesi derseniz; satın aldığınız ürün veya hizmeti arkadaşlarınızla paylaşmak isteyebilirsiniz. Beğendiğiniz herhangi bir şeyi tavsiye edebilir ve ya tavsiye alabilirsiniz. Google Search’ te bir arama yaptınız ve karşınıza onbinlerce sonuç çıktı. Google +1 sayesinde en doğru sonuca ulaşabiliyorsunuz. +1 kısacası Facebook’ un Like butonuna karşılık en iyi servis diyebiliriz.  +1 lediğiniz site ve ya sayfalar Google+ profilinize yerleşmiş oluyor.
http://festikan.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME