22 Eylül 2011 Perşembe

SocialBakers ‘ın Facebook Ağustos Raporu İrem Acar Yıldırım (Digital Supervisor)

22
EYL/11
SocialBakers ‘ın Facebook Ağustos Raporu
İrem Acar Yıldırım (Digital Supervisor)


Socialbakers kullanıcılarına kendi üllkelerindeki aylık facebook raporunu gönderiyor. Raporda Türkiye’den Facebook sayfalarına ait çok önemli istatistiklere yer veriliyor.

Ülkemizde Ağustos 2011 itibariyle 30.534.780 Fcebook üyesi bulunuyor. Bu rakam Temmuz 2011’de 29.951.960 ki bu rakam Haziran ayına göre 300 binlik bir artış göstermiş. 30 milyonluk Facebook nüfusuyla Türkiye, dünya genelinde dördüncü ülke. Türkiye nüfusunun %38.5′i Facebook kullanıcısı bu da markalar için ciddi bir potansiyel anlamına geliyor.

SocialBakers aşağıda sizlerle paylaştığımız verileri oluşturmak için Türkiye’de 20 sektörden 623 firmanın/markanın Facebook sayfasını takip ediyor.

Raporda Facebook’ta Türkiye’den 3 farklı istatistiğe yer veriliyor.

Takipçileriyle etkileşimde en başarılı olan
Duvarı hayranları tarafından en çok kullanılan
En çok hayrana sahip Facebook sayfaları

I. Etkileşim oranı;
SocialBakers tarafından Facebook sayfalarının sahip olduğu hayran sayılarının, o hayranların sayfadaki aksiyonlarıyla olan oranın hesaplanması ile belirleniyor.

2.Duvarı hayranları tarafından en çok kullanılan
SocialBakers tarafından sağlanan bir başka veri de Facebook’ta hangi sayfaların takipçilerinin sayfanın duvarında en aktif olduğu ile ilgili. Hayran sayısı ile sayfadanın duvarında yer alan kullanıcı kaynaklı iletilerin karşılaştırılması sonucunda bu konuda en başarılı Facebook sayfası Ağustos ayında ‘Turkcell’ oluyor. 1.082.033 takipçiye sahip sayfada 3.959 duvar paylaşımı yer almış.
3En çok hayrana sahip Facebook sayfaları
SocialBakers Ağustos 2011 raporunda yer alan diğer istatistik ise en çok hayrana sahip Facebook sayfaları. Avea’nın 1.527.145 fan ile birinci olduğu listede, Hangi Üniversite ikinci ve Trendyol Türkiye üçüncü sırada yer alıyor.



ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME