25 Temmuz 2011 Pazartesi

Sosyal Ağların Tarihçesi


1971 yılından günümüze kadar internet üzerinden iletişimin ne kadar geliştiğini incelemeye hazır mısınız? Tam 40yıllık serüvenin sonunda şuan geldiğimiz durum gerçekten muazzam durumda.Artık Dünya üzerinde yaşayan her insana ulaşmamız mümkün ve bu ulaşım sürecinin de bir o kadar kısa ve kolay olduğuna hep birlikte tanık oluyoruz.
1997 yılında Aol instant messenger piyasaya çıkmıştır.Aynı sene Sixdegrees.com ile üyeler kendi profillerini yaratıp arkadaşlarını listeleyebiliyordu.2003 yılında Myspace ve 2004 yılında Facebook sadece harvard üniversitesinden üye alımı yaparak hizmete girmişti.Bundan tam 2 sene sonra 2006 yılında Twitter hizmete geçmiştir.Ayrıntıları aşağıdaki infografik çalışmasında bulabilirsiniz.
Insanların birbirine bu kadar kolay ulaşmasının yarattığı elbette olumlu ve olumsuz sonuçlar mevcuttur fakat şimdi bunları konuşmayalım ve nasıl bu hale geldik gelin aşağıdaki infografik çalışmasını birlikte göz atalım ve yorumlayalım ;.Ilk olarak mail‘in 1971 yılında gönderildiğinden daha önce bahsetmiştik.1994 yılında ise ilk sosyal ağ sitesi olarak Geocities kurulmuş ve site üyeleri ücretsiz kendi sayfalarını yapabilmekteydi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME