8 Kasım 2011 Salı

Google+ Sayfaları bugün itibariyle bütün dünyada kullanıma açıldı.

İnsanlar + Sayfalar, beraber daha da güçlü
Google+ her zaman gerçek hayattaki paylaşım biçimlerini Internet’e taşıyan bir platform olmayı hedefledi. Google+ Sayfaları da aynı amacı taşıyor. Artık, mahallenizde en sık alışveriş yaptığınız dükkandaki yetkili ile ihtiyacınız olduğunda “videoyla sohbet” özelliğini kullanarak iletişime geçebilecek ya da en sevdiğiniz müzik grubunu turneye çıktıklarında yakından takip edebileceksiniz. Google+ sayfaları, gerçek dünyada bulduğumuz her şeye Internet’te hayat veriyor. Böylece, takip etmek istediğimiz her şeyi çevrelerimize ekleyerek, bizim için en önemli olan sayfalarla (yani insanlarla) daimi bir bağ kurmamızı sağlıyor.





İş dünyası ve markalar da Google+ sayfaları sayesinde müşterileri ve takipçileri ile sürekli olarak iletişimde kalabilecek. Müşterileriniz ve takipçileriniz, sizi +1’leyerek başkalarına tavsiye edebilecekleri gibi, Google+ sayfanızı çevrelerinden birine ekleyerek sizinle sürekli iletişimde kalabilecek. Hatta “videoyla sohbet” özelliği sayesinde ekibinizdeki insanlarla yüz yüze vakit geçirebilecekler. Yapmanız gereken tek şey, paylaşımda bulunmaya başlamak. Böylece, çok kısa süre içerisinde sizinle kontak kurmak isteyecek takipçileriniz ve sadık müşterilerinizle bir araya geleceğinizden emin olabilirsiniz.

Google+ sayfanızı açmak için beklemenize gerek yok: plus.google.com/pages/create sayfasından başlayarak kendi Google+ sayfanızı yaratın ve halihazırda var olan Google+ sayfalarına sizinkini de ekleyin.

Google+ Sayfaları ve Google+ Profilleri arasındaki farklar

Sayfalar profillere çok benzer ancak bazı önemli farklılıklara sahiptir:

Sayfa önceden eklenmedikçe veya kendisinden bahsedilmedikçe, sayfalar çevrelerine kullanıcı ekleyemez. Daha fazla bilgi edinin.
Sayfalar çeşitli farklı varlıklar için oluşturulabilir ancak profiller yalnızca kullanıcılar için oluşturulabilir.
Sayfa profilinizdeki öğelerin varsayılan gizlilik ayarı herkese açıktır.
Sayfalarda +1 düğmesi bulunur.
Sayfalar ne diğer sayfaları ne de Web'deki öğeleri +1'leyebilir.
Sayfalar oyun oynayamaz.
Sayfalar ‘Genişletilmiş çevreler’ ile paylaşma seçeneğine sahip değildir.
Sayfalar e-posta ve metin aracılığıyla ya da Google çubuğunda bildirim almaz.
Sayfalar mobil bir cihazda videoyla sohbet edemez.
Yerel sayfalar, kullanıcılara işletmenin fiziksel konumunu bulmaları konusunda yardımcı olan özel alanlara sahiptir. Yerel sayfalar hakkında daha fazla bilgi edinin.
Google+ sayfaları ve Google+ profilleri birbiriyle nasıl etkileşimde bulunabilir?
Sayfalar, bir Google+ profili sahibine oldukça benzer bir şekilde diğer Google+ kullanıcıları ile etkileşimde bulunabilir. Google+ sayfanızın sahibi olarak şunları yapabilirsiniz:

Kullanıcıların yayınlarını +1'leyin, yayınlara yorum yapın ve onları yeniden paylaşın.
Çevrelere kullanıcılar (sizi zaten eklemiş olanlar) ve sayfalar ekleyebilirsiniz.
Videoyla Sohbet başlatın ve onlara katılın.
Yayınlarda ve yorumlarda kullanıcılardan (sizi zaten eklemiş veya sizden bahsetmiş olanlar) bahsedin.
Kullanıcıları ve sayfaları engelleyin ve yoksayın.
Bir sayfanın Google+ profilinizle ne ölçüde etkileşimde bulunabileceği konusunda endişe duymanıza gerek yok. Bir çevreye ekleyerek veya ondan bahsederek bir sayfayla ilgilendiğinizi göstermedikçe, o sayfanın size ulaşması için yapabileceği neredeyse hiçbir şey yoktur.

Bir sayfanın sizinle etkileşim kurma yollarını sınırlandırmak istiyorsanız sayfayı çevrelerinizden çıkarabilir, yoksayabilir veya engelleyebilirsiniz. Ayrıca, kötüye kullanım şeklinde davranıyorsa sayfayı kötüye kullanım konusunda bildirebilirsiniz.

Google Arama’da yeni bir özellik: Direct Connect
İnsanlar her gün Google’da milyarlarca arama yapıyor. Sıklıkla da iş dünyasından isimleri ve markaları arıyorlar. Bugün kullanıma açtığımız Google+ Sayfaları, insanların yaptığı bu aramaların, anlamlı ve sonuç veren aramalar olmasını sağlayacak. Artık Google+ Sayfalarını Google arama sonuçlarından direk çevrelerinize eklemenin iki yolu var. İlki, Google+ sayfalarını arama sonuçlarına dahil etmek, ikincisi de Direct Connect isimli bir özellik.

Örneğin, bir filmin fragmanını izlediğinizi ve çok beğendiğinizi varsayalım. Ya da en sevdiğiniz müzik grubunun yaşadığınız şehirde konser vereceğini duydunuz. Her iki durumda da daha fazla bilgi almak istersiniz. İşte Direct Connect bu bilgiye erişimi sizin icin çok daha kolaylaştırıyor; hatta otomatik bir hale getiriyor. Tek yapmanız gereken; +Google örneğinde olduğu gibi, Google arama sayfasına gidin ve arama kutusuna önce ‘+’ sonra da aramak istediğiniz sayfanın adını yazın. Sizi doğrudan aradığınız konunun Google+ sayfasına yönlendireceğiz ve isterseniz çevrelerinize de ekleyeceğiz.

Direct Connect şu anda sınırlı sayıda sayfa için çalışıyor ( +Pepsi ve +Toyota gibi), ancak yakında pek çok sayfada kullanılabilecek. Direct Connect ile ilgilenen kuruluş ve şirketler bu özellik ile ilgili daha fazla bilgi almak için yardım merkezini ziyaret edebilirler.

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME