21 Ocak 2011 Cuma


Sosyal Medya Reklam Harcama Öngörüleri

Tahminlere göre 2011 yılında Amerikalı medya planlamacılar sosyal medya sitelerine 3 milyar dolar seviyelerinde harcama yapacaklar.
Özgür Seçkiner
2010 yılında yaklaşık 2 milyar dolar olan harcamalar 2011 yılında % 55 artacak gibi gözüküyor. Seneye ise harcamaların  yaklaşık % 27 ivme kazanıp 4 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.
Bu seneki yüksek artış oranı ile Amerika’da  sosyal medya harcamaları tüm online harcamaların % 10.8’ini oluşturacak .  Dünya çapında sosyal medya harcamaları ise % 71.6 artarak yaklaşık 6 milyar dolara ulaşacak. Dünya genelinde sosyal medya harcamalarının tüm online harcamalar içindeki yüzdesi Amerika’dakinden biraz daha aşağıda % 8.7 olarak gerçekleşecek.
Amerika’daki 2011 sosyal medya harcama tahminleri altı ay önce yapılan tahminlere göre 1 milyar dolar yükseltildi.  Bu değişimin en büyük sebebi sosyal medyada uzak ara en büyük oyuncu olan Facebook’ta  beklenenden fazla yükselen reklam harcamaları oldu.
2010 yılında Facebook online reklam dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı , bu yıl özellikle uluslararası reklamverenlerin görmezden gelemeyeceği bir mecra haline gelecek.
2011 yılında Facebook harcamalarının Amerika’da 2.19 milyar dolara ulaşması , dünya çapında ise 4 milyar doları geçmesi bekleniyor. Bu rakamlar geçen seneyi ikiye katlıyor.
Türkiye Facebook kullanımında Amerika , Endonezya ve İngiltere’nin ardından 4. sırada geliyor. Ülkemizde  toplam 24.8 milyon kişi facebook  kullanıyor. Bu kullanıcıların % 64’ü erkek , % 36’sı kadın ve % 67’si 18 – 34 yaşları arasındaki genç ve genç yetişkin nüfusu oluşturuyor. 2011 Türkiye Facebook reklam harcama beklentileri  5 milyon lira civarlarında , kullanıcı sıralamasına ve demografisine  bakılırsa bu beklenti gerçekleşebilir hatta daha yukarılara çıkabilir.
Facebook  kullanıcılarının sayısını arttırmaya devam edip kullanıcı gelirlerini de arttırabilirse online reklam pastasından öngörülerin üzerinde pay kapabilir. Facebook arayüzünü ve reklam platformunu yenilemeye devam ettiği sürece bu sonuç şaşırtıcı olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME