1 Ocak 2011 Cumartesi

2010'un en çok ziyaret edilen sitesi hangisi?
Hitwise’ın yaptığı araştırmaya göre 2010 yılının en çok ziyaret edilen web sitesi Facebook oldu. Bu alanda Google’ın tahtını ele geçiren Facebook aynı zamanda yılın en çok arananı da.
Rapora göre tüm aramalarda yüzde 2.11’lik bir pay alarak zirvede olan Facebook aynı zamanda diğer pek çok kategoride de zirveye oynadı. Oturum açma kategorisinde ikinci sırada yer alan Facebook, facebook.com’a tıklanda altıncı sırada yer aldı. Tüm kategorilerde ortalam yüzde 3.48’lik bir pay alan Facebook geçen seneye göre hit’lerinde yüzde 207’lik bir artış yakaladı.
Listenin devamında ise YouTube, Craigslist, MySpace, eBay, Yahoo ve Mapaquest Facebook’un takipçileri olarak yer alıyor. Facebook kadar olmasa da 2010 içerisinde tıklanmalarda ivme kazanan diğer siteler ise Hulu, Netflix, Verizon ve ESPN. Facebook’un esas üstünlüğü ise sosyal ağ kategorisinde. Google’ın bu kategoride aldığı yüzde 7.19’luk paya karşın 8.93’lük bir yüzde elde eden Facebook 2010’da Google’ın tahtını ele geçirmiş oldu. Bu kategoride diğer isimler ise şöyle: Yüzde 3.52 Yahoo mail, yüzde 3.30 Yahoo ve yüzde 2.65 YouTube.
mashable.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME