6 Aralık 2010 Pazartesi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Skype işbirliğinde

UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ile Skype arasındaki işbirliği sayesinde mahrumiyet  bölgelerindeki insani yardım çalışanları; çok yakında meslektaşları, arkadaşları ve aileleri ile iletişim kurmak için yeni ve düşük maliyetli bir imkâna sahip olacaklar.
Skype yazılımının dünya genelinde BMMYK personelinin hizmet verdiği 120 mahrumiyet bölgesinde kullanılabilmesi için özel olarak düşük bant genişliği sürümünü geliştirdi. Bu bölgelerdeki yardım çalışanları, genellikle ailelerinden aylarca ayrı kalmakta ve iletişim için sınırlı olanaklara sahip olan ücra bölgelerde çalışmalarını sürdürmektedirler. Kişisel telefon masraflarını kendileri karşılayan ve teknik ekipman ve altyapı sıkıntısı yaşayan tüm BMMYK çalışanları,  Skype’nin yeni sürümü ile düşük bağlantı ağları aracılığıyla erişildiğinde bile internet üzerinden hem ücretsiz hem de düşük maliyetli sesli ve görüntülü arama yapabilecekler. Bu; bir yandan dünyanın en uzak yerlerindeki görevlerinde insani yardım çalışanları için iletişim olanağı sağlarken, diğer yandan yapılan aramaların maliyetini de düşürecek.
Bu yeni yazılım; Irak, Sudan ve Afganistan'da başarıyla test edilmiş olup şu anda Afganistan, Cezayir, Bangladeş, Çad, Kongo, Irak, Kenya, Kırgızistan, Nepal, Somali, Sri Lanka, Sudan ve Uganda’da uzak yerlerde bulunan 1.010 personel tarafından kullanılabilir durumda. 2010 yılı sonu itibariyle, Skype ve BMMYK; Kenya, Myanmar, Nepal ve Pakistan dâhil olmak üzere 60 farklı lokasyonda çalışan 2,072’den fazla BMMYK personeline ulaşmayı planlıyor. 2011 yılı sonu itibariyle, Skype’ın amacı; BMMYK mahrumiyet bölgelerinin en az yüzde 80’ninde ve 3.000 'den fazla personel tarafından kullanılabilir olmak.
Skype ve BMMYK mültecilere daha doğrudan yarar sağlayacak bir iletişim çözümü geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Skype’nin BMMYK çalışanlarınca kullanılmasından edinilecek bilgi ve deneyim kullanılarak geliştirilecek bu yeni sürüm; mültecilerin sınır ötesindeki ailelerine ve arkadaşlarına ulaşmalarına olanak verecek ve aynı zamanda geri dönüş, yeniden yerleşim ve aile birleşimi gibi koruma operasyonlarını kolaylaştırmak için de kullanılacak.
MEDİACET ONLİNE 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME