15 Şubat 2011 Salı

Türkçe Twitter geliyor


Twitter tüm kullanıcıların katkıda bulunabileceği bir çeviri merkezi açıyor. Bu sayede site yakında Endonezce, Rusça ve Türkçe olarak da kullanılabilecek 


Sosyal medyanın Facebook’tan sonra en çok bilinen ve kullanılan platformlarından biri olanTwitter, gönüllülerin yardımı sayesinde İngilizce dışında FransızcaAlmancaİtalyanca, Japoncaİspanyolcave Korece olarak kullanılabiliyor.
Şimdi Twitter bu çabalara ek olarak her kullanıcının müdahil olabileceği ortak bir merkez açarak ara yüz ve butonlarının başka dillere de çevrilebilmesini hızlandırıyor. Sitenin hedefinde ilk olarak Türkçe, Rusça veEndonezce olarak da yayına geçmek var.
Ünlülerin de sıkça kullandığı bir sosyal platform olan ve yeni dillerle yeni kullanıcılara ulaşmayı amaçlayan Twitter, yıl sonunda da Portekizce‘ye çevrilmiş olacak.
Bununla birlikte sitedeki tweetler orijinal dillerinde kalacak. Çevirmenler hem hâlihazırda kullanılan dillerdeki butonların ve menülerin üzerinden geçecek, hem de Twitter’ı yeni dillere uyarlamaya devam edecek.

1 yorum:

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME