1 Aralık 2010 Çarşamba

Sosyal ağlar bizi fena sardı..

Geçtiğimiz Haziran ayında ComScore‘ nin yayınladığı verilere göre Türk kullanıcılar internet başında geçirdikleri zamanın bir çoğunu (verilere göre bu rakamsal olarak %25) sosyal ağlarda geçiriyordu. Mobil cihazlardan ve internet cafe gibi mekanlardan giren kullanıcılar haric tutuluyor. Haziran ayı verilerine göre %45 lik oranla Rusya ilk sırada ve sırasıyla %34 lik oranla Filipinler, %31 oranıyla  da Endonezya takip ediyordu. Türkiye ise %25 oranı 6 sırada yer alıyordu.
Hafta içinde TNS’ nin raporlarına göre Türkiye 3. sıraya yerleşmiş durumda. Haftalık 9 saat oranla Malezya 1. sırada, 8.1 saat oranla Rusya ve haftalık 7.7 saatlik oranla Türkiye 3. sırada yerini alıyor.  5 ay gibi kısa bir sürede sosyal ağlarda geçirilen sürenin artması hem iyi hem kötü yorumlanabilir.  Özellikle Facebook’ ta 20 milyon kadar Türk kullanıcının ülkeyi  dünya genelinde 8. sıraya yerleştirmesi iyi gelişme. Sosyal ağlarda geçirilen sürenin ise daha da artacak olması ürkütücü. Çünkü kullanıcıların bir çoğu öğrenci ve çalışan…
Benim aklıma takılan sorulardan bir tanesi, madem o kadar üçüncü ve sekizinci olabiliyoruz neden dünya çapında sosyal ağa sahip değiliz?
Kaynak: ComScore ve TNS ve Festikan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME