13 Aralık 2010 Pazartesi

Radikal’den Facebook devrimi

Radikal Gazetesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Facebook sadece hayran sayfası iletişimi yapmakla kalmayıp, Facebook sayfası içerisinde iki farklı uygulamaya imza attı. Radikal Facebook hayran sayfası üzerinde hayata geçirilen çalışmalardan ilki, basılı gazetenin ana sayfasını tam boyutta Facebook üzerinden kullanıcılarına sunulması. Aynı zamanda Facebook’un paylaş özelliği ile entegre edilen bu çalışmanın benzeri şu an için yok.
Bunun yanında yine Radikal Facebook sayfası üzerinden farklı bir çalışma daha gerçekleştiriliyor; gazetenin resmi web sitesinde yer alan haberler okunma hacimlerine göre Facebook sayfasına aktarılıyor. En çok okunan haber en büyük punto ile olmak üzere haberler farklı karakter boyutları ile ekrana aktarılıyor. Punto boyutu gün içinde okuma sıklığına göre anlık olarak büyüme ya da küçülme kaydediyor. “Gündem” başlıklı tabin altında ulaşılabilen bu uygulamanında benzeri henüz yok.
Sosyal medyada da okuyucularına ulaşmayı hedefleyen Radikal, dijital mecrayı en iyi şekilde kullanan gazete olmayı hedefliyor. Radikal Gazetesinin sosyal medya ajansı İnterdi Medya tarafından oluşturulan bu başarılı çalışma, medyanın nasıl şekil değiştirdiğini gösteren en güzel örneklerden biri ve ilki olacaktır.
www.facebook.com/radikalgazete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK OKUDUK BİRAZ GÖZ DİNLENMESİ YAPALIM

SOR VE CEVABINI ÖĞREN BİLMEDEN GEÇME